21Σεπτεμβρίου2018

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 16:39 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: DAMIRAH - “Lights and Guns and Fire”

To πιο συναρπαστικό σ’ αυτή τη “δουλειά”, το έχουμε ξαναπεί άλλωστε, είναι να ανακαλύπτεις νέες μπάντες οι οποίες όχι μόνο σου κινούν την περιέργεια, αλλά σε κερδίζουν απευθείας με τα μουσικά τους έργα.

Μια τέτοια περίπτωση είναι οι Πατρινοί DAMIRAH, των οποίων η πρώτη δισκογραφική απόπειρα τιμάει στο έπακρο το instrumental post-rock, το οποίο θα επαναλάβω και πάλι ότι προσωπικά θεωρώ ως κορυφαίο μουσικό είδος, μιας που η έλλειψη στίχων, υπερκαλύπτεται από τη μελωδικότητα και μελαγχολία των στιγμών.

Σαν κορυφαίο τραγούδι του “Lights and Guns and Fire” (self-released) δεν θα μπορούσα να επιλέξω άλλο από το 13λεπτο “As a Child, I Always Dreamed of Fire”, η αφήγηση στο οποίο προέρχεται από την ποιητική συλλογή “Αντάρτικο 2” των Δημήτρη Γκιούλου και Κωνσταντίνου Παπαπρίλη-Πανάτσα και το οποίο, στο κλείσιμό του ειδικά, είναι καθηλωτικό, ενώ από κοντά βρίσκονται τα, επίσης 13λεπτα, “Dotted Bright Lights” και “Shootout”.

Ουσιαστικά, μάλιστα, o δίσκος χωρίζεται σε δύο μέρη, με το κύριο 40λεπτο να αποτελείται από τα προαναφερθέντα τρία κομμάτια και το tracklisting να συμπληρώνεται από τα εξίσου μελωδικά “Papilles” και “New Scenery, New Noise”, καθώς και το σκληρότερο “Burn People Up”.

Άλμπουμ που διατίθεται με ελεύθερη συνεισφορά, το “Lights and Guns and Fire” των Damirah αξίζει όλης μας της προσοχής και κάτι παραπάνω.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter