01Οκτωβρίου2020

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 12:25 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: THE DISCUSSION - “European Tour EP 2017”

Το βιογραφικό που έχει μία/ένας μουσικός, πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί (όμορφα) παραπλανητικό ως προς την εξέλιξη των πραγμάτων και αυτό ισχύει και στην περίπτωση των DISCUSSION.

Διαβάζοντας περί της νέας σελίδας που γύρισε η Laura Pleasants στην καριέρα της και έχοντας στον νου την πορεία των Kylesa, φανταζόμουν πως ο ήχος του νέου της πονήματος, θα κινείται περίπου στα ίδια μονοπάτια.

Εντέλει, όμως, η Pleasants κάνει μια στροφή σε πιο μελωδικά μονοπάτια, κυκλοφορώντας μαζί με τον ντράμερ Richard Adams ένα πολύ ενδιαφέρον shoegaze/post-punk EP, από το οποίο ξεχωρίζει το πανέμορφο κιθαριστικό “Like Rain”, με τα “A Gesture / Other Side” και “Before We’re Gone” να ακολουθούν από κοντινή απόσταση.

Το “European Tour EP 2017” (self released) περιλαμβάνει ακόμα το υπνωτιστικό “Cuts Like a Knife”, με μουσικό υπόβαθρο που παραπέμπει στο “Kaw-Liga” των Residents, καθώς και το ολίγον αδιάφορο “Surf Jesus”.

Oι επερχόμενες εμφανίσεις των Discussion στην Ελλάδα, λοιπόν, είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ακούσουμε και ζωντανά τι έχει στο μυαλό η Laura Pleasants για το μέλλον.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read

  • Οι DISCUSSION της Laura Pleasants (Kylesa) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Η νέα μπάντα της Laura Pleasants (Kylesa) υπό το όνομα Discussion εμφανίζεται την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στο Υπόγειο στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Death Disco στην Αθήνα. Τις συναυλίες ανοίγουν οι Morpheus Outcry και οι Sober on Tuxedos αντίστοιχα.


Newsletter