30Σεπτεμβρίου2020

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 18:59 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: SEPTICFLESH - “Codex Omega”

Ένας από τους κορυφαίους metal δίσκους αυτής της χρονιάς, έχει την υπογραφή των SEPTICFLESH.

Συνεργαζόμενοι για μία ακόμη φορά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας και έχοντας σαν ατού την κρυστάλλινη παραγωγή του Jens Bogren και τα βαραθρώδη φωνητικά του Seth Siro Anton, οι Αθηναίοι metallers επέστρεψαν με το “Codex Omega” (Season of Mist), ένα άλμπουμ του οποίου η ζωντανή παρουσίαση θα μπορούσε να γίνει κάλλιστα σε έναν χώρο όπως το Ηρώδειο.

Το ξεκίνημα με το “Dante’s Inferno” είναι ιδανικό, όπως και η συνέχεια με το πλέον κολασμένο κομμάτι του δίσκου, το “3rd Testament (Codex Omega)”. Με τη σειρά του, το “Enemy of Truth” αποτελεί ήδη δικαίως ένα από τα lead τραγούδια του άλμπουμ, ενώ ο οδοστρωτήρας των Septicflesh ξεδιπλώνεται επίσης τόσο στο “Portrait of a Headless Man” και το “The Gospels of Fear”, όσο και στο “Martyr”, που περιλαμβάνει και μια δόση από groove/industrial.

Παράλληλα, το “Our Church, Below the Sea” και το “Trinity” μόνο απαρατήρητα δεν περνούν, απεναντίας συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο το track listing, όμως δύο είναι οι κορυφαίες στιγμές του “Codex Omega” και ακόμα δεν έχουν αναφερθεί.

Πρόκειται για το “Dark Art” και το “Faceless Queen”, όπου η συνεργασία των Septicflesh με τη Φιλαρμονική της Πράγας φτάνει στην κορύφωσή της, με τα καθαρά φωνητικά του Σωτήρη Βαγενά να δένουν εντυπωσιακά.

Τέλος, στο bonus δισκάκι του άλμπουμ συναντούμε τα ορχηστρικά “Martyr of Truth” και “Dark Testament”, ως μίνι ανασκόπηση των όσων έχουμε ακούσει, καθώς και το “Portrait of a Headless Man (Orchestral Version)”.

Αν το συμφωνικό death metal είχε όνομα, θα λεγόταν Septicflesh. Σπουδαία δουλειά, που σίγουρα θα μείνει ανεξίτηλη στον χρόνο.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter