01Οκτωβρίου2020

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 18:51 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: MOGWAI - “Every Country’s Sun”

MOGWAI είναι ένα από τα γκρουπ που όρισαν το post-rock, εκ των πολύ αγαπημένων μου ακουσμάτων, ως εκ τούτου κάθε τους κυκλοφορία έρχεται με μεγάλη ανυπομονησία και μπαίνει στο μικροσκόπιο.

Η επιστροφή τους σε “κανονικούς” ρυθμούς, λοιπόν, μετά τα δύο soundtracks του 2016, πραγματοποιείται με το “Every Country’s Sun” (Rock Action / Temporary Residence Limited), ένα άλμπουμ που αναμφισβήτητα συντηρεί τον μύθο τους και κάνει τη διαφαινόμενη επιστροφή τους στην Ελλάδα ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Κορυφαίο όλων είναι το “Don’t Believe the Fife”, ενώ άξια δίπλα του βρίσκονται το “Coolverine”, το “Brain Sweeties”, το “Crossing the Road Material”, το “20 Size”, το “Battered at a Scramble”, το “Old Poisons” και το ομότιτλο “Every Country’s Sun”, την ώρα που στο “Party in the Dark” οι Mogwai είναι σχεδόν αγνώριστοι, κινούμενοι περισσότερο προς dream pop μονοπάτια.

Από την άλλη, ο συγκεκριμένος δίσκος ουσιαστικά δεν περιλαμβάνει κανένα filler, καθώς τα “aka 47” και “1000 Foot Face” λειτουργούν περισσότερο ως γέφυρες, με αποτέλεσμα να μπορούμε με ασφάλεια να μιλήσουμε για μια εξαιρετική δουλειά.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter