01Οκτωβρίου2020

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 15:44 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: MASTODON - “Emperor of Sand”

Πιστοί στη μάξιμουμ 3ετία στην οποία μας αφήνουν χωρίς άλμπουμ και… παραπονεμένους, οι MASTODON κυκλοφόρησαν ακόμα μία δισκάρα και δεν ξέρουμε αν και πότε θα σταματήσει αυτό το σερί.

Το “Emperor of Sand”, κατά σειρά 7η full-length δουλειά του γκρουπ από την Atlanta, διαπραγματεύεται ευρύτερα το θέμα του θανάτου, μέσω της ιστορίας ενός περιπλανώμενου στην έρημο, ο οποίος έχει καταδικαστεί με την εσχάτη των ποινών.

Έχοντας επιλέξει τη συγκεκριμένη θεματολογία λόγω εμπειριών που είχαν δικοί τους άνθρωποι με την αντιμετώπιση του καρκίνου, οι Mastodon, με σύνθεση-μασίφ “ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει” από την ίδρυσή τους, μάς πετούν στα μούτρα ένα άλμπουμ διάρκειας 51 λεπτών, το οποίο δεν χορταίνεις να ακούς.

Τι ξεχωρίζουμε από το “Emperor of Sand”:

- Η αρχή λένε ότι είναι το ήμισυ του παντός. Oι Αμερικανοί μπαίνουν με φόρα με το “Sultan’s Curse”, ένα κλασικό Mastodon τραγούδι, συνεχίζουν με το totally radio friendly και συνάμα ωραιότατο “Show Yourself” και συμπληρώνουν το “3 στα τρία” με το “Precious Stones”.

- “Roots Remain”, “Ancient Kingdom”, “Clandestiny”, δυναμώνεις ένταση, πατάς repeat, είσαι σε έκσταση.

- “Jaguar God”, το τελευταίο και κορυφαίο κομμάτι αυτού του υπέροχου άλμπουμ. Μπαλάντα και prog/stoner οργασμός, 2 σε 1.

- Κανένα filler σε αυτόν τον δίσκο. Τα “Steambreather”, “Word to the Wise”, “Scorpion Breath” (με τη συμμετοχή - και πάλι σε ένα Mastodon άλμπουμ – του γίγαντα Scott Kelly των Neurosis) και “Andromeda” (με τη συμμετοχή του Kevin Sharp, γνωστού από τους Brutal Truth), ακούγονται με το ίδιο ενδιαφέρον.

* Band line-up: Troy Sanders (bass/keyboards/vocals), Brann Dailor (drums/vocals), Brent Hinds (guitars/vocals), Bill Kelliher (guitars/backing vocals)

* Label: RepriseE-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter