16Απριλίου2024

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 16:21 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ & SOCIAL WASTE - “Το Hip Hop της Μεσογείου”

Όταν ένα σχήμα τραγουδάει (για) όσα θέλεις να πεις, τότε παίρνει κατευθείαν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου. Αυτοί είναι οι SOCIAL WASTE, που παρέα με τα ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ, παρουσιάζουν “Το Hip Hop της Μεσογείου”.

To άλμπουμ, που διατίθεται δωρεάν (link), περιλαμβάνει συνεργασίες με τον Manu Chao, τη Μαρία Κώτη και τον Γιώργο Παπαϊωάννου από τους Χαΐνηδες, τον Νίκο Μπάρδη από τα Διάφανα Κρίνα, τον Κωνσταντή Παπακωνσταντίνου, τον Στέφανο Φίλο από τους EleKtroBalKana, τον DJ Magnum, τον DJ Stigma, τον Βαρτάν Αμποβιάν, τον Γιάννη Μιχαηλίδη και άλλους φίλους.

Γκάιντες, λαούτα, κιθάρες, μπεντίρ και ταμπούρλα γεμίζουν το είναι σου, την ώρα που τα Αντίποινα και οι Social Waste τραγουδούν “ξεπήδησα από μια κρίση οικονομική, είμαι αυτοσχέδια και αυτοοργανωμένη μουσική” στο “Hip Hop της Μεσογείου”, δηλώνουν “είν’ τα συντρόφια μου πρόσφυγες και μετανάστες” στο “Έχω Αμολήσει τους Στίχους μου” και φωνάζουν “στα σχολεία που πήγα δεν διδάσκουν το μίσος” στο “Tα Σχολεία που Πήγα”.

“Ποια αλήθεια παρακίνησε κάποιους να προσπαθήσουνε να κυνηγήσουν όνειρα σε όλη την υδρόγειο, το ψέμα τούς προστάτεψε από θεούς και δαίμονες όταν τα σαπιοκάικα χαθήκαν στη Μεσόγειο”, στίχοι από το “Μια Αλήθεια και Ένα Ψέμα”.

“Ούτε στο παίζω εγώ λεφτάς, μαγκιόρος, γκάνγκστερ και αλητεία, είμαστε μεγάλα πια παιδιά, φτάνει μ' αυτή τη μαλακία”, στίχοι από το “Ο Λύκος για το Tσίρκο δε Δουλεύει”.

Και το “Θα ‘τανε δε θα ‘ταν 15”, μαζί με τον Manu Chao και τον DJ Magnum, η πιο δυνατή από όλες τις δυνατές στιγμές του δίσκου. “Η αδερφή του κράτους ήταν πάντα η βία”. Ένα τραγούδι για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, τον Berkin Elvan, τον Παύλο Φύσσα.

“Όταν ένα σχήμα τραγουδάει (για) όσα θέλεις να πεις…”



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

  • Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue

    Από την ώρα που είχε ανακοινωθεί αυτή εδώ η συναυλία (έναν χρόνο πριν είχαν γίνει τα αποκαλυπτήρια), το καλεντάρι είχε μια βαθιά μαύρη κουκκίδα, που περίμενε καρτερικά να σβήσει.

Also Read

  • Οι SOCIAL WASTE και οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC στην Τεχνόπολη

    Οι Social Waste και οι Θραξ Πανκc, δύο συγκροτήματα χτισμένα πάνω σε συνεργατικό πλαίσιο που τους ενώνουν η μουσική και οι αξίες τους, συμπράττουν για πρώτη φορά πάνω στη σκηνή, την Παρασκευή 28 Ιουνίου στην Τεχνόπολη.

  • Το 3o LAKE MODE FESTIVAL στο Φράγμα Θέρμης

    Από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου πραγματοποιείται το 3ο Lake Mode Festival στο Φράγμα Θέρμης, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών γνωστών για τον εκρηκτικό τους ήχο και τις συναρπαστικές τους εμφανίσεις.

  • Οι ΧΑΪΝΗΔΕΣ και οι SOCIAL WASTE στην Τεχνόπολη

    Οι Χαΐνηδες και οι Social Waste συμπράττουν το Σάββατο 17 Ιουνίου για ένα μυσταγωγικό εκστατικό δρώμενο στην Τεχνόπολη.

  • Ανταπόκριση: FF.C tribute live @ Faliro Summer Theater

    Όταν ο μέσος όρος ηλικίας σε ένα hip hop live ανεβαίνει... επικίνδυνα και κοιτώντας γύρω σου, βλέπεις ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινότητας είναι εκεί, της κοινότητας είτε μπροστά, είτε πίσω από τα φώτα, τότε ξέρεις ότι η μέρα είναι ιστορική.

  • Ακύρωση του CLASH OF THE TITANS FEST

    Το Clash of the Titans Fest ανακοινώνεται ότι δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί, ενώ ξεκινάει η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων στους κατόχους εισιτηρίων.


Newsletter