20Απριλίου2024

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016 13:34 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: NIGHTSTALKER - “As Above, So Below”

Μπορεί το είδος να ανθίζει γενικώς στην Ελλάδα, όμως το γνωρίζουμε όλες και όλοι ότι οι NIGHTSTALKER δεν είναι απλώς μια stoner μπάντα, αλλά πολλά παραπάνω.

Πάντα με rock ‘n’ roll attitude, πάνω και κάτω από τη σκηνή, με έντονα στοιχεία ψυχεδέλειας, βαριά riffs, χαρακτηριστικές μπασογραμμές και δυναμικά τύμπανα, έχουν ιδρύσει τη δική τους σχολή, εδώ και αρκετά χρόνια.

Τούτη τη φορά, δε, στο νέο τους άλμπουμ “As Above, So Below”, είναι, ίσως περισσότερο από ποτέ, φανερή η αγάπη τους για τα blues, με πιο τρανό παράδειγμα το εισαγωγικό “Naked Fire” και το καταληκτικό “Blue Turns to Black”, όπου, ανάμεσα σε όλα, δεσπόζει και ο ήχος των πλήκτρων.

Από την άλλη, το “Space Matter”, το “Zombie Hour”, το “Deeper” και το “My Electric Head” έχουν το γνωστό και αγαπημένο Nightstalker ύφος, με το “We Belong to the Dead” να θυμίζει έντονα τις τελευταίες δισκογραφικές ημέρες των Black Sabbath και τα “The Dog That No-One Wanted” και “Forever Stoned” να λειτουργούν περισσότερο ως fillers.

Αναμφίβολα κατώτερο από το προ 4ετίας αριστουργηματικό “Dead Rock Commandos”, το “As Above, So Below” περιλαμβάνει ένα εκπληκτικό εξώφυλλο και κομμάτια που θα τραγουδήσει το κοινό στις συναυλίες των Nightstalker – πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, άλλωστε – κρατώντας το πολυαγαπημένο Αθηναϊκό κουαρτέτο σε υψηλά στάνταρ.

* Band line-up: Argy (vocals/drums), Andreas Lagios (bass), Tolis Motsios (guitars), Dinos Roulos (drums)

** Label: Oak Island



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club
    Οι UNIVERSE217 και οι ALLOCHIRIA στο Fuzz Club

    Universe217 και οι Allochiria γιορτάζουν την 10η επέτειο των “Never” και “Omonoia” αντίστοιχα, σε ένα υπερβατικό double-bill show το Σάββατο 11 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club, όπου τα δύο άλμπουμ θα παρουσιαστούν στην ολότητά τους.

  • Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ
    Το line-up της 1ης ημέρας του ATHENROCKS στο ΟΑΚΑ

    Το AthensRocks υποδέχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου τους Spiritualized, The Armed και Πεθαίνουν στο Τέλος, οι οποίοι μαζί με τους headliners Queens of the Stone Age θα δημιουργήσουν στο ΟΑΚΑ ένα ονειρεμένο line-up που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

Also Read

  • Ανταπόκριση: NIGHTSTALKER w/ Πεθαίνουν στο Τέλος @ Gagarin 205 Live Music Space

    Déjà vu. Πολλαπλά déjà vu. Πάντα εκεί με τους γέρους. Μια αόρατη δύναμη, σου δείχνει κάθε φορά τον δρόμο.

  • Ανταπόκριση: NIGHTSTALKER, FUNDRACAR w/ Bad Habits @ Τεχνόπολη

    Είναι, ρε παιδί μου, αυτές οι συνάξεις όπου όλος ο καλός ο κόσμος (ο δικός μας καλός κόσμος) της Αθήνας βρίσκεται εκεί, να πιει μια μπύρα, να ανταλλάξει δυο κουβέντες και, πάνω από όλα, να διασκεδάσει με τα ωραία πραγματάκια που με μεράκι έχουν ετοιμάσει όλα αυτά τα χρόνια τα γκρουπ της εγχώριας σκηνής.

  • NIGHTSTALKER και FUNDRACAR στην Τεχνόπολη

    Οι Nightstalker και οι Fundracar ενώνουν την Παρασκευή 16 Ιουνίου τις δυνάμεις τους για μία εκρηκτική βραδιά στην Τεχνόπολη, με opening act τους Bad Habits.

  • Ανταπόκριση: NIGHTSTALKER w/ Last Rizla @ Gagarin 205 Live Music Space

    Με τους “γέρους” έχουμε ζήσει διάφορες ιστορικές βραδιές σ’ αυτό το μαγαζί, όπως η επική του ’14 για τα 25 τους χρόνια, οπότε περνώντας το κατώφλι του 205 της Λιοσίων, όλα έμοιαζαν, όπως πάντα, οικεία και αδερφικά.

  • Έξτρα ημερομηνία για τους NIGHTSTALKER στο Gagarin 205

    Λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων για το προσεχές Σάββατο (5/11), οι Nightstalker θα εμφανιστούν στο Gagarin 205 Live Music Space και την Παρασκευή (4/11), γιορτάζοντας τη 10ετή επέτειο του “Dead Rock Commandos”.


Newsletter