30Μαΐου2020

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016 13:15 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: TARDIVE DYSKINESIA - “Harmonic Confusion”

Οι TARDIVE DYSKINESIA είναι αναμφίβολα ένα γκρουπ που αξίζει να παρακολουθήσεις ζωντανά, μιας που το “είδος” της μουσικής που εκπροσωπούν, όποιο και να είναι αυτό – αφού δεν αρέσκονται σε καμία ταμπέλα – απογειώνεται συναυλιακά.

Πάμε τώρα στο υλικό από το στούντιο, που αφορά την 4η full-length δουλειά τους, με τίτλο “Harmonic Confusion”. Είναι από τις φορές που χρειάστηκε να ακούσω ξανά και ξανά ένα άλμπουμ, στην προσπάθεια να προκύψει κάποιο συμπέρασμα που να ενώνει τις σκέψεις μου γύρω από αυτό. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερα.

Και το πλέον χαρακτηριστικό σημείο που ενισχύει την παραπάνω άποψη, είναι πως τα δύο κομμάτια που ξεχώρισα, είναι το εισαγωγικό “Insertion” και το καταληκτικό “Chronicity”, δύο υπέροχα instrumental τραγούδια, που δεν παύει, όμως, να αποτελούν προσθήκες και όχι το κυρίως μενού.

Σε αυτό, μόνο το “Self Destructive Haze” αποτέλεσε στιγμή κατά την οποία τα αισθητήριά μου ταρακουνήθηκαν, καθώς σε όλο τον υπόλοιπο δίσκο, το γκρουπ μοιάζει, τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά και κριτήρια, να προσπαθεί να βρει κάποιον συγκεκριμένο δρόμο, χωρίς αποτέλεσμα.

Ίσως το “Harmonic Confusion” να είναι περισσότερο progressive από ό,τι θα το προτιμούσα, ίσως με νέες ακροάσεις εν καιρώ να αλλάξω άποψη, πόσο μάλλον όταν ακούσω τα τραγούδια του και ζωντανά. Όμως, στην παρούσα φάση, απλά κάτι δεν μου κάθεται.

* Band line-up: Manthos (vocals/guitar), Peter (guitar), Steve (guitar), Kornelius (bass), Nick (drums)

** Label: Playfalse RecordsE-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter