06Ιουνίου2020

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 10:50 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: OMEGA MONOLITH - “Fungus”

“Το «Fungus» είναι ένα ενιαίο σύνολο σε τρεις πράξεις. Είναι ένα ψυχολογικό ταξίδι μέσα στο χώρο και τις διαστάσεις του, με όχημα του την παραποίηση του ρυθμού του χρόνου μέσα από τον ήχο και την αντήχηση”.

Ακούγοντας το πρώτο full-length άλμπουμ των OMEGA MONOLITH και διαβάζοντας τις παραπάνω γραμμές που συνοδεύουν την κυκλοφορία του, νιώθω ανήμπορος να προσθέσω κάτι για να σχολιάσω την ποιότητα και τα συναισθήματα που σου δημιουργεί το “Fungus”.

Από το εναρκτήριο riff του “The Future Is Gone” και τα πιατίνια που σημαίνουν την έναρξη της τελετουργίας. Από το αίσθημα αγωνίας και φόβου που σου δημιουργεί η συνέχεια. Από την εξαιρετική μίμηση του τηλεγραφικού ήχου. Από το doom τελείωμα του 21λεπτου τραγουδιού.

Από το εκπληκτικό 13λεπτο “The Time Has Come”, ένα από τα τραγούδια της χρονιάς, αν και μοιάζει άκομψο να χωρίσουμε τούτο το άλμπουμ σε στιγμές και κομμάτια. Από την 9λεπτη αυλαία με το “The Past Is Now”, που ανεβάζει ταχύτητες και μοιάζει λυτρωτικό και ελπιδοφόρο. Άσχετα αν έχουμε Χάσει το Μέλλον και Έχει Έρθει η Ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι Ζούμε στο Παρελθόν.

Όταν το “Fungus” φτάνει στο τέλος του, νιώθεις ότι τόση ώρα βρισκόσουν μέσα σε μια χρονομηχανή και οδηγός σου ήταν το ντουέτο των Omega Monolith. Η τέλεια σύνδεση χώρου, χρόνου και ήχου.

* Band line-up: Takis (Omega) (guitar/loops), Alex (Monolith) (drums)

** Label: 3 Shades of BlackE-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter