Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 12:10 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: ANTHRAX - “For All Kings”

Μια πενταετία πριν, το δισκογραφικό comeback των θρύλων του thrash από τη Νέα Υόρκη ήταν, αν μη τι άλλο, ισχυρότατο.

Ίσως, λοιπόν, οι απαιτήσεις από τους ANTHRAX να ανέβηκαν (άλλωστε, πότε πέφτουν όταν μιλάμε για τέτοια συγκροτήματα), οπότε με το “For All Kings” να περιμέναμε κάτι αντίστοιχο του “Worship Music”.

Για να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, αυτό δεν συμβαίνει, σε καμία των περιπτώσεων. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το καινούριο άλμπουμ των Anthrax είναι για το “ανάθεμα”. Μπορεί οι στιγμές που χαρακτηρίζονται από την ταχύτητα που όλοι αγαπήσαμε, να είναι ελάχιστες, όπως στο εναρκτήριο “You Gotta Believe”, αντ’ αυτού, όμως, οι Νεοϋορκέζοι αντιπαρατάσσουν κάποιες ωραίες heavy metal στιγμές. Και σ’ όποιον αρέσει, με λίγα λόγια.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι κορυφαίο κομμάτι του δίσκου είναι το 8λεπτο “Blood Eagle Wings”, ενώ ακούω με συμπάθεια το “Breathing Lightning”, το “Monster at the End”, το “Suzerain” και το “All of Them Thieves”.

Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, είναι φανερό ότι από τους πάλαι ποτέ “Big 4”, μόνο οι Slayer κυκλοφόρησαν κάτι αξιοπρεπές και στα μέτρα τους τώρα τελευταία (εδώ δεν συμπεριλαμβάνονται οι Metallica που δισκογραφούν όποτε θυμούνται, παρόλα αυτά αδυναμίες είναι αυτές, τι να κάνουμε).

Έτσι, λοιπόν, αν θέλουμε να thrashάρουμε, μπορούμε είτε να ακούσουμε φρέσκες δουλειές από διψασμένα εγχώρια και διεθνή γκρουπ, είτε να ξεσκονίσουμε τη δισκοθήκη μας και να ανακαλύψουμε ξανά τα άλμπουμ που όρισαν το thrash. Τα “φρέσκα κουλούρια” από τα μεγαθήρια, δεν τα βρίσκουμε ιδιαίτερα γευστικά και σε καμία των περιπτώσεων, thrash.

* Band line-up: Joey Belladonna (lead vocals), Scott Ian (rhythm guitar/backing vocals), Charlie Benante (drums), Frank Bello (bass guitar/backing vocals), Jon Donais (lead guitar)

** Label: Nuclear BlastE-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read