16Οκτωβρίου2021

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016 13:10 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: SUEDE - “Night Thoughts”

Μια φωνή και μόνο, αρκεί καμιά φορά για να κάνει ένα γκρουπ σπουδαίο και ένα άλμπουμ αγαπητό.

Οι SUEDE είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις, ξεκάθαρα. Κυκλοφορώντας το 7ο στούντιο άλμπουμ τους – και δεύτερο μετά την επανασύνδεσή τους – με τίτλο “Night Thoughts”, οι Βρετανοί κατορθώνουν και πάλι να μας αιχμαλωτίσουν, με κυριότερο “όπλο”, την ερμηνεία του Brett Anderson, η οποία συνδυάζεται άψογα με τις κιθαριστικές μελωδίες του Richard Oakes.

Στο κορυφαίο τραγούδι του δίσκου “Outsiders”, οι Suede μιλούν για τους αποκλεισμένους και σε αναγκάζουν να ακούσεις αυτό το συγκεκριμένο 4λεπτο ξανά και ξανά, ενώ το “Learning to Be”, το “When You Are Young”, το “Tightrope”, το “Pale Snow”, το “When You Were Young” και το “The Fur and the Feathers”, θα μπορούσαν, το καθένα ξεχωριστά, να αποτελούν τη μουσική επένδυση για μια πολύ δυνατή κινηματογραφική στιγμή.

Με τη σειρά του, το “I Can’t Give Her What She Wants” αποτυπώνει απόλυτα την ερμηνευτική αξία του Anderson, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πιο “ραδιοφωνικές” στιγμές, σαν το “Like Kids”, το “What I’m Trying to Tell You”, το “I Don’t Know How to Reach You” και το “No Tomorrow”.

Το “Night Thoughts” δεν είναι απλά αξιόλογο και άξιο προσοχής. Είναι ένα άλμπουμ που τοποθετεί, ή συντηρεί, αν θέλετε, τους Suede στη θέση που τους αξίζει.

* Line-up: Brett Anderson (vocals), Mat Osman (bass guitar), Simon Gilbert (drums & percussion), Richard Oakes (lead guitar), Neil Codling (piano / synthesizer / rhythm guitar / backing vocals)

** Label: Suede LtdE-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter