29Μαρτίου2024

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 18:52 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: SIVERT HØYEM - “Lioness”

Eίναι προφανές ότι πρόκειται για μία από τις φωνές που θα μας στοιχειώνει για πάντα, για έναν καλλιτέχνη που, κυρίως με τους Madrugada, ερμήνευσε τραγούδια που ρίζωσαν στο μυαλό και την ψυχή μας.

Oτιδήποτε και να τραγουδήσει ο SIVERT HØYEM, είναι σίγουρο ότι θα σε αναγκάσει να κάνεις παύση και να τον προσέξεις. Είναι αυτή η μαγική χροιά της φωνής, ο τρόπος με την οποία βγαίνουν οι λέξεις από το στόμα του.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, για τον αγαπημένο Νορβηγό να κυκλοφορήσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Lioness” και lead single το “Sleepwalking Man”, στο οποίο βρίσκεται και το μεγαλύτερο αρνητικό του συγκεκριμένου άλμπουμ.

Και εξηγούμαι. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο τραγούδι, με εξαιρετικούς και βαθιά προσωπικούς στίχους, το οποίο θα μας απασχολεί σίγουρα για όλη τη χρονιά. Παρόλα αυτά, είναι “δυστύχημα” που αποτελεί το εναρκτήριο και το ωραιότερο κομμάτι του δίσκου.

Εν ολίγοις, σε όλο το υπόλοιπο του “Lioness”, του οποίου το mastering επιμελείται ο σπουδαίος Greg Calbi, αναμένεις τη στιγμή που το “Sleepwalking Man” θα ξεπεραστεί από κάποιο άλλο και ίσως να φτάνεις κοντά με το “Oh, Spider!”, αλλά όπως και να έχει, το πρώτο είναι μάλλον μοναδικό.

Για να μην παρεξηγούμαι, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι το καινούριο άλμπουμ του Høyem είναι ουσιαστικά 1-2 τραγούδια και τίποτα παραπάνω. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, όταν μιλάμε για τον συγκεκριμένο ερμηνευτή.

Το “Fool to Your Crown” είναι μια ωραιότατη μπαλάντα, το ντουέτο με τη Marie Munroe στο “My Thieving Heart” πολύ ταιριαστό, η έναρξη του “It Belongs to Me” γνέφει προς το απίστευτο “Prisoner of the Road”, ενώ το “The Riviera οf Hades” περιλαμβάνει έναν εξαιρετικό συμβολισμό για τα ναυάγια των προσφυγικών ψυχών.

Παρόλα αυτά, προσδοκούσα κάτι παραπάνω, μερικά “κλικ” πιο ψηλά είχα θέσει τον πήχη. Όπως είπα, όμως, και στην αρχή, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Και η αγάπη για τον Høyem, είναι ένα από αυτά.

** Line-up: Sivert Hoyem (vocals/guitar), Christer Knutsen (guitar/keyboards/backing vocals), Øystein Franzvåg (bass guitar), Βørge Fjordheim (drums)

* Label: Hektor Grammofon / Phonofile



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα
    Οι HIM υπήρξαν μεσσίες και ο VILLE VALO κάτι σαν προφήτης στην Ελλάδα

    Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και μια συναυλία τους στον τόπο μας, αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση παροξυσμού που ανέπτυξαν ανά τα χρόνια με το ελληνικό κοινό.

  • Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα
    Ο JAMES ARTHUR για πρώτη φορά στην Αθήνα

    Ο Βρετανός σταρ James Arthur έρχεται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά στην Αθήνα, ανεβαίνοντας στο Θέατρο Λυκαβηττού με όλες τις επιτυχίες της καριέρας του.

  • Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό
    Οι PINK MARTINI στα ROCKWAVE NIGHTS στον Λυκαβηττό

    Το πολυμελές σχήμα των Pink Martini με τη σαγηνευτική China Forbes στα φωνητικά, έρχεται τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στα Rockwave Nights στο Θέατρο Λυκαβηττού, για να ξυπνήσει μνήμες από την εκρηκτική βραδιά του 2008 και να επιβεβαιώσει γιατί εξακολουθεί να είναι ένα από τα best-selling σχήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

  • Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού
    Οι TINARIWEN στο Θέατρο Λυκαβηττού

    Περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους, οι περιπλανώμενοι μπλουζίστες της Σαχάρας Tinariwen έρχονται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού.

  • Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024
    Τα πρώτα ονόματα για το PLISSKËN FESTIVAL 2024

    Με headliners τους συναρπαστικούς post-punkers Viagra Boys (13/9) και τον πρωτοπόρο του emo rap Yung Lean (14/9) θα πραγματοποιηθεί το φετινό Plisskën Festival, στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του οποίου συγκαταλέγονται ακόμη οι Slift, Los Bitchos, Parra for Cuva και Love Remain.

Also Read

  • Ο SIVERT HØYEM στο Principal Club Theater

    Ο Sivert Hoyem προσθέτει και τη Θεσσαλονίκη στο συναυλιακό του ταξίδι στην αγαπημένη του Ελλάδα, με μια εμφάνιση την Κυριακή 28 Απριλίου στο Principal Club Theater για το “On an Island Tour”.

  • Ο SIVERT HØYEM στο Floyd

    Ο “δικός μας” καλλιτέχνης Sivert Hoyem έρχεται το Σάββατο 27 Απριλίου στο Floyd, στο πλαίσιο του “On an Island Tour”, για να μας προσφέρει μια βραδιά που υπόσχεται να είναι η πιο προσωπική, η πιο οικεία, η πιο ζεστή των τελευταίων ετών.

  • Δισκοκριτική: SIVERT HØYEM - “Roses of Neurosis”

    Πέντε ερωτικές μπαλάντες για να συνοδέψεις το ποτό σου, προς το παρόν στο σπίτι και με το καλό σε μια μπάρα, όταν μας αφήσει η ρημάδα η πανδημία.

  • Κυκλοφόρησε το νέο EP του SIVERT HØYEM

    Κυκλοφόρησε το νέο EP του Sivert Høyem με τίτλο “Roses of Neurosis”.

  • Καινούριο βίντεο από τον SIVERT HØYEM

    Ο Sivert Høyem παρουσιάζει το βίντεο για το “Devotional” μέσα από το νέο του EP “Roses of Neurosis”.


Newsletter