25Οκτωβρίου2020

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016 18:52 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: SIVERT HØYEM - “Lioness”

Eίναι προφανές ότι πρόκειται για μία από τις φωνές που θα μας στοιχειώνει για πάντα, για έναν καλλιτέχνη που, κυρίως με τους Madrugada, ερμήνευσε τραγούδια που ρίζωσαν στο μυαλό και την ψυχή μας.

Oτιδήποτε και να τραγουδήσει ο SIVERT HØYEM, είναι σίγουρο ότι θα σε αναγκάσει να κάνεις παύση και να τον προσέξεις. Είναι αυτή η μαγική χροιά της φωνής, ο τρόπος με την οποία βγαίνουν οι λέξεις από το στόμα του.

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, για τον αγαπημένο Νορβηγό να κυκλοφορήσει τη νέα του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο “Lioness” και lead single το “Sleepwalking Man”, στο οποίο βρίσκεται και το μεγαλύτερο αρνητικό του συγκεκριμένου άλμπουμ.

Και εξηγούμαι. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο τραγούδι, με εξαιρετικούς και βαθιά προσωπικούς στίχους, το οποίο θα μας απασχολεί σίγουρα για όλη τη χρονιά. Παρόλα αυτά, είναι “δυστύχημα” που αποτελεί το εναρκτήριο και το ωραιότερο κομμάτι του δίσκου.

Εν ολίγοις, σε όλο το υπόλοιπο του “Lioness”, του οποίου το mastering επιμελείται ο σπουδαίος Greg Calbi, αναμένεις τη στιγμή που το “Sleepwalking Man” θα ξεπεραστεί από κάποιο άλλο και ίσως να φτάνεις κοντά με το “Oh, Spider!”, αλλά όπως και να έχει, το πρώτο είναι μάλλον μοναδικό.

Για να μην παρεξηγούμαι, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι το καινούριο άλμπουμ του Høyem είναι ουσιαστικά 1-2 τραγούδια και τίποτα παραπάνω. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, όταν μιλάμε για τον συγκεκριμένο ερμηνευτή.

Το “Fool to Your Crown” είναι μια ωραιότατη μπαλάντα, το ντουέτο με τη Marie Munroe στο “My Thieving Heart” πολύ ταιριαστό, η έναρξη του “It Belongs to Me” γνέφει προς το απίστευτο “Prisoner of the Road”, ενώ το “The Riviera οf Hades” περιλαμβάνει έναν εξαιρετικό συμβολισμό για τα ναυάγια των προσφυγικών ψυχών.

Παρόλα αυτά, προσδοκούσα κάτι παραπάνω, μερικά “κλικ” πιο ψηλά είχα θέσει τον πήχη. Όπως είπα, όμως, και στην αρχή, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Και η αγάπη για τον Høyem, είναι ένα από αυτά.

** Line-up: Sivert Hoyem (vocals/guitar), Christer Knutsen (guitar/keyboards/backing vocals), Øystein Franzvåg (bass guitar), Βørge Fjordheim (drums)

* Label: Hektor Grammofon / PhonofileE-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter