27Ιανουαρίου2021

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 10:42 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: EDITORS - “In Dream”

Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν αρκετές ακροάσεις για να καταφέρω να μπω στο κλίμα του συγκεκριμένου άλμπουμ.

Πολύ μελαγχολικό και αρκετά μακριά από ό,τι οι EDITORS μάς είχαν συνηθίσει έως τώρα, πλήρως εγκλιματισμένο με τα Highlands της Σκωτίας όπου ηχογραφήθηκε, το “In Dream” ξεκινάει με το “No Harm”, το οποίο μπορεί στην αρχή “να μη σου γεμίζει το μάτι”, παρόλα αυτά δεν αργεί η ώρα που πιάνεις τον εαυτό σου να σιγοτραγουδά με πόνο “don’t harm, no harm”.

Το γκρουπ από το Stafford, στην πρώτη αυτόνομη παραγωγή της καριέρας του, δίνει εν συνεχεία μια αχτίδα φωτός με το “Ocean of Night” (στο οποίο - και όχι μόνο - τα φωνητικά συμπληρώνει ο Rachel Goswell των Slowdive) και το – θα μπορούσε να ήταν ραδιοφωνικό – “Forgiveness”, πριν να ρίξει ξανά σκοτάδι με το “Salvation”, ενώ το “Life is a Fear” είναι, ίσως, το μοναδικό τραγούδι του δίσκου που θυμίζει “κλασικούς” Editors.

Με τη σειρά του, το “Our Love” με τα χαρακτηριστικά “μπλιμπλίκια” δίνει τη χαρούμενη νότα που λείπει εξ επιλογής, ενώ λίγο πριν το τέλος έρχεται το “At All Cost”, για να μας δηλώσει ότι οι Editors μπορεί να είναι αυτό που θέλουν να είναι, με όποιο κόστος.

Το “In Dream” κλείνει με το “Marching Orders”, που στα δικά μου αυτιά – νομίζω και όχι μόνο – θυμίζει αρκετά U2, και ως εκ τούτου, αναμφίβολα έχει γίνει ήδη αγαπημένο συναυλιακά.

Συμπερασματικά, με συνειδητά χαμηλωμένους τους τόνους και την προαναφερόμενη μελαγχολία να πλανάται πάνω από το 5ο στούντιο άλμπουμ τους, οι Editors δείχνουν την ύπαρξη και μιας άλλης πλευράς του “εαυτού” τους.

* Band line-up: Tom Smith (lead vocals/guitar/piano), Russell Leetch (bass guitar/synthesizer/backing vocals), Ed Lay (drums & percussion/backing vocals), Justin Lockey (lead guitar), Elliott Williams (keys/synthesizers/guitars/backing vocals).

** Label: PIAS Recordings


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter