01Απριλίου2020

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 12:54 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: SLAYER - “Repentless”

Έξι χρόνια μεσολάβησαν από τον τελευταίο δίσκο των thrash τιτάνων από την California. Πολύ περισσότερο, όμως, μεσολάβησε ο χαμός του φυσικού τους ηγέτη.

Οι SLAYER προχώρησαν μετά τον θάνατο του Jeff Hanneman και με το 11ο στούντιο άλμπουμ τους, δείχνουν ότι έχουν πολλά ακόμα να προσφέρουν στον ευρύτερο ακραίο ήχο. Κι αυτό γιατί στο “Repentless” συναντάς οργή, αυξημένες ταχύτητες και έναν Tom Araya στα καλύτερά του.

Το ορχηστρικό “Delusions of Saviour”, με τα riffs των King & Holt και τα τύμπανα του Bostaph, ανοίγει, επιτέλους, την αυλαία και μόλις η εισαγωγή δίνει τη θέση της στο ομώνυμο “Repentless”, είναι η ώρα που αναφωνούμε όλοι “ναι ρε, Σλέιεεεεεεεεερ”.

To τραγούδι ξυρίζει και γκρεμίζει, ενώ εφάμιλλό του είναι το “Implode”, το οποίο σε παραπλανεί με την έναρξή του, όμως μετά έρχεται ο όλεθρος. Άλλη μια κορυφαία στιγμή, κυρίως λόγω ερμηνείας Araya, είναι το “Chasing Death”, ενώ το “When the Stillness Comes” είναι βγαλμένο από την εποχή του απίστευτου “Seasons in the Abyss”.

Κατά τα άλλα, σε κομμάτια όπως τα “Take Control”, “Vices” και “Pride in Prejudice” συναντούμε γκρούβα σαν κι αυτή του “Diabolus in Musica”, που είχε ξεσηκώσει τότε μεγάλη συζήτηση, όμως μην ξεγελιέστε, το “Atrocity Vendor”, το “You Against You” και όχι μόνο, είναι το “αντίβαρο” για όσους ενδεχομένως ξινίζουν.

Γενικό συμπέρασμα, αν και νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο από όλα τα παραπάνω: Slayer και ξερό ψωμί, και παγωμένη μπύρα, και moshing, και μόνο θρας, και ό,τι προτιμάει καθένας και καθεμιά αμετανόητη.

* Band line-up: Tom Araya (vocals/bass guitar), Kerry King (guitar), Paul Bostaph (drums), Gary Holt (guitar)

** Label: Nuclear BlastE-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter