09Αυγούστου2022

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 16:20 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: ΣΑΚΗΣ ΤΟΛΗΣ - “Among the Fires of Hell”

Dark metal από το πάνω ράφι, ένας οργασμός από riffs, που δεν σε αφήνει να ηρεμήσεις.

Δεν χρειάζεται συστάσεις ο ΣΑΚΗΣ ΤΟΛΗΣ, καθώς ως ηγέτης των Rotting Christ έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και 35 χρόνια. Κανονικά λοιπόν, με βάση το κλασικό τριετές κενό που το γκρουπ μας έχει συνηθίσει, θα έπρεπε τώρα να μιλάμε για το καινούριο RC άλμπουμ, παρόλα αυτά δεν υπάρχουν “πρέπει” και “θέλω” από εμάς, ως κοινό, προς τους μουσικούς, αλλά η ίδια η έμπνευση και η ιδιοσυγκρασία τους, οπότε μια χαρά μας κάνει και το “Among the Fires of Hell” (self-released), όχι επειδή προέρχεται από τον mainman ενός λατρεμένου σχήματος, αλλά επειδή το αξίζει.

Ό,τι μας έχουν προσφέρει οι Rotting Christ και ο Σάκης Τόλης όλα αυτά τα χρόνια, υπάρχει εδώ. Το black, το gothic, οι πεντατονικές, οι αφηγήσεις. Οι φωτιές της κόλασης, οι καταραμένοι, οι έκπτωτοι άγγελοι, η κάθαρση, η μάχη, το σύμπαν.

Στο εναρκτήριο “My Salvation”, ο Σάκης κάνει την έκπληξη και παρουσιάζεται με καθαρά φωνητικά, σαν ένα άλλου είδους “σωτηρία”, ενώ το ομώνυμο και κορυφαίο “Among the Fires of Hell”, θα μπορούσε να χωρέσει σε οποιονδήποτε δίσκο Rotting Christ και να είναι και ένα από τα καλύτερά του. Εγώ, πάντως, κοιμήθηκα με τον στίχο “let me sleep the sleep of the angels” στο προσκεφάλι μου (άλλη μια παραπομπή του Σάκη στα περασμένα, αλλά ποτέ ξεχασμένα).

Με τη σειρά του, το εξαίρετο “The Dawn of the New Age” είναι πιο κοντά στην ύστερη εποχή των Christ, ενώ, από την άλλη, τα riffs του φοβερού “We the Fallen Angels” και του “Ad Astra”, σε γυρίζουν στα παλιότερά τους χρόνια, όπως και το “I Name You Under Our Cult”.

Παράλληλα, την επικότητα που ο Σάκης προσδίδει συχνά στα τραγούδια του, τη συναντούμε στο “Live With Passion-(Die With Honour)”, την ώρα που το “The Silence θα μπορούσε να είναι ένα outtake του “The Heretics”, και το “Nocturnal Hecate”, όπου συνδράμουν οι Daemonia Nymphe, η συνέχεια του “ΧΞΣ”.

Από τα σημεία αναφοράς της χρονιάς που διανύουμε, το “Among the Fires of Hell” του Σάκη Τόλη (με τη συμβολή του Φώτη Benardo στα τύμπανα) έχει λάβει ήδη τη θέση που του αρμόζει στην καρδιά μας.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter