29Ιουνίου2022

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 13:16 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: HALOCRAFT - “A Mother to Scare Away the Darkness”

Βλέποντας το εξώφυλλο κάποιου άλμπουμ και διαβάζοντας τον τίτλο του, μπορείς να φανταστείς τι πρόκειται να ακούσεις ή και να πλάσεις τις δικές σου ιστορίες.

Βέβαια, όταν ο λόγος γίνεται για τους HALOCRAFT, ο δικός σου ρόλος στη μυθοπλασία, την πλοκή και την εξέλιξη του ηχογραφήματος περνάει σε τελευταία μοίρα, καθώς το συγκεκριμένο γκρουπ έχει μια μαγική ικανότητα να υφαίνει έναν ιστό ο οποίος αιχμαλωτίζει όλα σου τα συναισθήματα, είτε είσαι παιδί, είτε ενήλικος. Άλλωστε, όλοι μας συγκινούμαστε από την παραμυθένια παρέα ενός λαγού, ενός λύκου, μιας γάτας και μιας αλεπούς.

Το νέο τους δημιούργημα “A Mother to Scare Away the Darkness” (self-released), πρώτο μέρος της “The Witch’s Forest” τριλογίας αν και έπεται χρονολογικά του “Chains for the Sea” (2018), αποδεικνύει ότι οι Halocraft δικαίως συγκαταλέγονται στα κορυφαία ονόματα του εγχώριου instrumental rock, με το κινηματογραφικό, μελωδικό, αισθαντικό και ενίοτε ξεσηκωτικό του υπόβαθρο.

Το ομώνυμο “A Mother to Scare Away the Darkness” ξεκινάει με παιδικά χαμόγελα και ποια άλλη θα μπορούσε να είναι ομορφότερη αρχή για έναν δίσκο. Πόσο συμβολικός ο τίτλος του και πόσο ωραίες μελωδίες σου προσφέρουν ευθύς εξαρχής οι Γιαννιτσιώτες.

Από την άλλη, στο “New Beginnings” το post συναντάει το surf, ενώ το “The Machine” έχει μια εσάνς από spaghetti western, αποτελώντας ίσως το κορυφαίο τραγούδι του άλμπουμ. Αν και, μη γελιόμαστε, δυσκολεύεσαι πραγματικά να ξεχωρίσεις το απόλυτο highlight, σε μια δουλειά που εκ των πραγμάτων είναι σοφότερο να αντιμετωπίσεις ως ενιαία.

Με τη μία κιθάρα τέρμα πρίμα να λειτουργεί ενίοτε σαν σύνθι, ολόκληρο το “A Mother to Scare Away the Darkness” είναι γεμάτο από πανέμορφες μελωδίες, σαν ένα μητρικό πέπλο προστασίας, σαν μια παιδική κουβέρτα για να διώχνει τους εφιάλτες. Για παράδειγμα, άκου το “For the Son You Could Not Save” και θα με θυμηθείς.

Κατά τα άλλα, οι Halocraft προσθέτουν new wave/pop στοιχεία στο “Through The Caverns”, φτιάχνουν μια μοναχική ατμόσφαιρα στο “In The Woods” και το “Quantum”, ανεβάζουν λίγο ταχύτητες και διάθεση στο “Small Victories”, και ρίχνουν ιδανικά την αυλαία  με το “Don’t Break the Loop”.

Halocraft, ένα από τα πλέον στιβαρά δείγματα πως για να περιγράψεις τις δικές σου ιστορίες, δεν χρειάζεσαι απαραίτητα λόγια, αλλά μια μουσική που να σκεπάζει τα πάντα.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter