07Ιουλίου2022

Δισκοκριτική: DER WEG EINER FREIHEIT - “Noktvrn” Mario Schmitt
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 17:58 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: DER WEG EINER FREIHEIT - “Noktvrn”

Πιο ξυραφένιοι από post-black metal/blackgaze, πιο μελωδικοί και πιο μελαγχολικοί από traditional black metal.

Κάπου εκεί ανάμεσα ισορροπούν με μαεστρία οι DER WEG EINER FREIHEIT στο “Noktvrn” (Season of Mist), φτάνοντας αισίως στην 5η τους στούντιο κυκλοφορία σε 11 χρόνια.

Παίρνοντας έμπνευση από τα μνημειώδη “Νυχτερινά” έργα του Frederic Chopin, το γκρουπ του οποίου ηγείται ο Nikita Kamprad και το όνομά του αγγλιστί μεταφράζεται σε “The Way of a Freedom”, μας προσφέρει έναν πανέμορφο black metal δίσκο με μελωδία, συναίσθημα, ψυχή και όχι κλαπατσίμπαλα (sorry, not sorry).

Από το “Monument” αντιλαμβάνεσαι ότι ατμόσφαιρα και οργή πηγαίνουν μαζί για τους Der Weg Einer Freiheit, ενώ αμέσως μετά έρχεται το “Am Rande der Dunkelheit” για να σε αποτελειώσει με την κλιμάκωσή του, ενώ βρίσκεσαι ακόμα στην αρχή. Ακούγοντάς το, θέλεις να διαλύσεις τα πάντα.

Το σχήμα από τη Βαυαρία περνάει μια βόλτα από την Ulver σχολή στο αγγλόφωνο “Immortal”, με τη συνδρομή των clean vocals από τον Dávid Makó (HAW, The Devil’s Trade), με τον οποίο ο Kamprad είναι να σαν ανοίγει διάλογο, καταλήγοντας στον στίχο της ματαιότητας/αποφασιστικότητας “refused to live, refused to die”, ενώ άριστο ποιοτικά είναι και το “Morgen” που ακολουθεί, αυτό που λέμε, δηλαδή, “δώσε πόνο”.

Κατά τα άλλα, οι Der Weg Einer Freiheit παρουσιάζουν, ουσιαστικά, δύο κομμάτια σε ένα μέσω του 11λεπτου “Gegen das Licht”, όπου το post-metal και το black metal παίζουν πάσες αναμεταξύ τους, ενώ το “Noktvrn” κλείνει με το απογυμνωμένο και ατμοσφαιρικό “Haven”, ένα από τα δύο αγγλόφωνα τραγούδια του άλμπουμ.

Ξημέρωσε, κι όμως είναι ακόμα νύχτα.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones


Newsletter