18Απριλίου2024

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 19:58 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: WOLVES IN THE THRONE ROOM - “Primordial Arcana”

Ένας μουσικός σύντροφος για το δάσος και την αρχέγονη φύση του ανθρώπου, ένα άλμπουμ που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο τέλος της χρονιάς, θα φιγουράρει σε περίοπτη θέση στις extreme metal κυκλοφορίες.

Οι WOLVES IN THE THRONE ROOM παρουσιάζουν την 7η δισκογραφική τους δουλειά “Primordial Arcana” (Relapse Records), επιστρέφοντας 4 χρόνια μετά το θριαμβευτικό “Thrice Woven”, για να στρογγυλοκαθίσουν οριστικά και αμετάκλητα στον θρόνο του ατμοσφαιρικού black metal, κρατώντας πλέον στα δικά τους χέρια το νήμα που άφησαν οι Agalloch με τη διάλυσή τους το 2016.

Με τα αδέρφια Nathan και Aaron Weaver και τον Kody Keyworth να αναλαμβάνουν αυτή τη φορά εξ ολοκλήρου την παραγωγή, το νέο δημιούργημα των Wolves in the Throne Room βρίθει μελωδικών riffs, επιθετικών blast beats, ατμοσφαιρικών παύσεων και στοιχειωτικών φωνητικών, με το εκπληκτικό lead single και εναρκτήριο “Mountain Magick”, μαζί με το επίσης εξαίρετο “Primal Chasm (Gift of Fire)”, να αποτελούν τα δύο πιο επιφανή παραδείγματα, συνεπικουρούμενα από το 11λεπτο “Masters of Rain and Storm” με τα απόκοσμα πλήκτρα που κάνουν τη διαφορά.

Κατά τα άλλα, το αμερικανικό γκρουπ μας προσκαλεί στη δική του τελετουργία μέσα σε ένα παρθένο τοπίο με το “Spirit of Lightning”, ενώ στα “Through Eternal Fields” και “Underworld Aurora” επιβεβαιώνει τον ηγετικό του ρόλο στη λεγόμενη ambient black metal σκηνή, αφήνοντας για το τέλος το κάλεσμα της φύσης μέσω των “Eostre” και “Skyclad Passage”.         

Με τέτοιο φοβερό back-to-back κυκλοφοριών, οι Wolves in the Throne Room δεν αφήνουν τίποτα και κανέναν να τους αμφισβητήσει.



E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

  • Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox
    Οι GRIGIO SCARLATTO και οι 2PHOQUES στο BlackBox

    Οι Ιταλοί εκπρόσωποι της indie/post-punk/shoegaze σκηνής Grigio Scarlatto και οι Βέλγοι 2Phoques που μιξάρουν scream φωνητικά με electro/post-rock ήχους, έρχονται αυτό το Σάββατο (20/4) στο BlackBox Studio.

  • Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL
    Οι LOATHE και οι PLANET OF ZEUS στο EJEKT FESTIVAL

    Ηγούμενοι του νέου ρεύματος συγκροτημάτων που δημιουργούν το μέλλον της metal μουσικής, οι Loathe έρχονται για την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Ejekt Festival μαζί τους με τους Korn και τους Spiritbox, ενώ στη σκηνή του ΟΑΚΑ θα βρεθούν και οι Planet of Zeus, έχοντας ανοίξει τον δρόμο στη σύγχρονη ροκ σκηνή της χώρας.

  • Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ @ Floyd Live Music Venue

    Το sold out είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και μέρες και το καινούριο άλμπουμ μετρούσε μόλις 24 ώρες ζωής. Καλύτερο μέρος για να βρεθείς Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, δεν υπήρχε.

  • Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα
    Οι JAMES για δύο εμφανίσεις στην Ελλάδα

    Έχοντας αφήσει εποχή στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους, οι James έρχονται την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, επιβεβαιώνοντας τη σχέση λατρείας που έχουν αναπτύξει με το ελληνικό κοινό.

  • Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue
    Ανταπόκριση: EMPEROR w/ Lucifer’s Child @ Floyd Live Music Venue

    Από την ώρα που είχε ανακοινωθεί αυτή εδώ η συναυλία (έναν χρόνο πριν είχαν γίνει τα αποκαλυπτήρια), το καλεντάρι είχε μια βαθιά μαύρη κουκκίδα, που περίμενε καρτερικά να σβήσει.

Also Read


Newsletter