24Σεπτεμβρίου2022

Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 12:58 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: KARMA VIOLENS - “Mount of the Congregation”

Οι ανακατατάξεις σε ένα γκρουπ μπορεί κάποιες φορές να έχουν αβέβαιο αποτέλεσμα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη θέση του τραγουδιστή.

Παρόλα αυτά και, αν μη τι άλλο, διατηρώντας τη στιβαρότητα του ήχου τους, οι KARMA VIOLENS επιστρέφουν δισκογραφικά με το “Mount of the Congregation” (self-released), έχοντας πλέον στην τάξη τους ως frontman τον Ηλία “Blackbones” Ζούνη (Moral Corruption), αλλά και ως sessionά ντράμερ τον Sevan Barsam (Memorain).

Το αθηναϊκό σχήμα συνεχίζει να βαδίζει σε extreme metal μονοπάτια, που δίσκο με τον δίσκο ούτως ή άλλως καταλάμβαναν όλο και περισσότερο χώρο στην ιδιοσυγκρασία του σε σχέση με το metalcore ύφος, ενώ συγκριτικά με το προηγούμενο “Serpent God” (2018), που είχε φανερή ροπή προς το black, αυτή τη φορά οι Karma Violens παίρνουν μια στροφή προς το blackened death/thrash, υποθέτω και λόγω της προαναφερόμενης αλλαγής τραγουδιστή.

Βέβαια, οτιδήποτε περιλαμβάνει τον όρο “blackened” παραπέμπει ασυναίσθητα σε Behemoth (φανερή η επιρροή στο κορυφαίο όλων “My Storm Upon You” αλλά και το “Mark on my Forehead”), όμως αναμφίβολα οι Karma Violens εσωκλείουν στα τραγούδια τους μια πλειονότητα τάσεων γύρω από τον extreme ήχο, καθώς από τη μία έχουμε τα φωνητικά του Ζούνη που ενίοτε κλείνουν το μάτι και προς τον Randy Blythe (Lamb of God), από την άλλη κομμάτια όπως τα “Kingdom of the Deserters” και “The Gathering” που έχουν κάτι από την τωρινή εποχή των Rotting Christ.

Παράλληλα, στο lead single “Embrace” οι Karma Violens ακολουθούν την πινακίδα του thrash στη σχετική διασταύρωση, ενώ στο “The Observer”, που επίσης προηγήθηκε της κυκλοφορίας του “Mount of the Congregation”, επιλέγουν το σήμα του death. Γκαραντί, τέλος, και το φοβερό artwork από τον Γιάννη Νάκο (Remedy Art Design.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter