08Μαΐου2021

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 13:55 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: CRIPPLED BLACK PHOENIX - “Ellengæst”

Πάντα μελαγχολικοί και με trademark, πια, αυτή τη χαρακτηριστική ανάμιξη του prog ήχου με τα post-rock χρώματα.

Δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα όσο υπάρχουν γκρουπ σαν τους CRIPPLED BLACK PHOENIX και τύποι σαν τον Justin Greaves, που σε μια νέα - προσωρινή ή όχι, θα φανεί - εποχή τους, παρουσιάζουν το “Ellengæst” (Season of Mist), το οποίο έρχεται ως διάδοχος του προ διετίας “Great Escape” για να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα το φρόνημα του βρετανικού σχήματος.

Μεγάλες συνθέσεις, εξαιρετική ατμόσφαιρα και εκλεκτοί προσκεκλημένοι ένεκα απουσίας βασικού τραγουδιστή, το τρίπτυχο της επιτυχίας για τους CBP, που ξεκινούν το νέο τους άλμπουμ με το “House of Fools”, όπου η φωνή του Vincent Cavanagh (Anathema) προσφέρει ένα ιδιαίτερο τόνο σε συνδυασμό με την παρουσία της Belinda Kordic.

Δίδυμο Cavanagh και Kordic έχουμε, όμως, και στο πανέμορφο “Lost” που ακολουθεί, ενώ σε μια από τις κορυφαίες στιγμές του 2020, οι Crippled Black Phoenix ρίχνουν στο παιχνίδι το “In The Night” με τον τόσο επίκαιρο στίχο “live to fight another day”, όπου αυτή τη φορά (σε μια αναπάντεχη, μπορεί και όχι, συνεργασία) η Belinda Kordic συναντά τον Gaahl, για τον οποίο οι συστάσεις περιττεύουν (ex-Gorgoroth/Wardruna, νυν Gaahls Wyrd).

Κάπου εδώ, έρχεται και το μοναδικό μειονέκτημα του δίσκου, καθώς ήδη τα highlights έχουν παρέλθει, παρόλα αυτά ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει τόσο στο “Everything I Say”, όσο και στη διασκευή του “She’s In Parties” των Bauhaus.  

Κατά τα λοιπά, το tracklist συμπληρώνεται από το lead single (και μοναδικό uptempo κομμάτι του δίσκου) “Cry of Love”, παρουσία της Suzie Stapleton και του Ryan PattersonStapleton συμμετέχει και στο “She’s In Parties”), καθώς και από το “The Invisible Past” με guest τον Jonathan Hultén (ex-Tribulation), ενώ επιπρόσθετα μην αμελήσουμε και το πολύ όμορφο artwork από τον Θανάση Στρατιδάκη (Erebus Art).

Λίγο πριν την αυλαία μιας τόσο ιδιόμορφης χρονιάς λοιπόν, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι πιο νοσταλγικό από τους πάντα αγαπημένους Crippled Black Phoenix.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter