14Ιουνίου2021

Δισκοκριτική: THEIR METHLAB - “Tsunami” G.McRedeem
Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 13:22 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: THEIR METHLAB - “Tsunami”

Εποχή καραντίνας, plus τα πρώτα χειμωνιάτικα κρύα, τι άλλο να χρησιμεύσει ως αντίδοτο πέρα από τη μουσική.

Οι THEIR METHLAB έρχονται να καλύψουν ένα από τα άπειρα κενά που έχουν δημιουργηθεί όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας, με ένα EP που, ουσιαστικά, μας επισκέπτεται από τα παλιά. Κι αυτό γιατί το “Tsunami” περιλαμβάνει δύο τραγούδια που το γκρουπ έγραψε αρκετά χρόνια πριν και να που τελικά βρέθηκε η κατάλληλη ευκαιρία να μας τα παρουσιάσει.

Μια πρώτη γεύση, βέβαια, είχαμε πάρει μερικές εβδομάδες πριν, με το “Colours in Venice”, όπου ο Σταύρος των Sadhus και Last Rizla προσέφερε τη φωνή του στο εναρκτήριο (και instrumental, ως συνήθως για το Methlab) τραγούδι του EP με τίτλο “Venice”.

Εδώ, λοιπόν, το αθηναϊκό τρίο φεύγει ξεκάθαρα από τις γνώριμες post-rock φόρμες, σκληραίνοντας τον ήχο του και βάζοντας στο παιχνίδι και μια επικότητα, που παραπέμπει σε ένα βαθμό και σε πιο παραδοσιακά heavy metal μονοπάτια.  

Τούτο το χαρακτηριστικό, σε συνδυασμό με το, εξίσου σκληρό αλλά “αυστηρότερα” post-metal, “Dremel”, αποτυπώνουν τη θέληση των Their Methlab να αποτίσουν φόρο τιμής σε γκρουπ όπως οι Russian Circles, Pelican και Ocean Collective, κάτι που το πραγματοποιούν με εξαίρετο τρόπο.

Ωραίο το σφηνάκι λοιπόν, όσο περιμένουμε καρτερικά να βγούμε από αυτή τη φάση. Και πού θα πάει, θα βγούμε.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter