08Μαΐου2021

Δισκοκριτική: OP3 - “Route” Sofia Revithi
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 13:10 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: OP3 - “Route”

Στις παρανοϊκές μέρες που ζούμε, είναι ωραίο να μπορεί η μουσική να σε ηρεμεί, να σε ταξιδεύει και να σε κάνει να ξεχνιέσαι.

Ούτως ή άλλως, οι OP3 πάντοτε είχαν αυτό το χάρισμα και το επιβεβαιώνουν και στο νέο τους EP “Route” (self-released), του οποίου ακριβώς αυτή η διαδρομή και το βίωμα σε οδηγεί να πλάσεις τη δική σου ιστορία, μέσω της ανάγνωσης των τίτλων και της instrumental “αφήγησης”.

Το σινεματικό ξεκίνημα με το “Humans Remain Still”, δίνει τη θέση του στο “The Future Is Cancelled”, όπου συναντούμε την jazz αλλά και τον Χατζιδάκι, ενώ το μήνυμα που επιδιώκουν να περάσουν οι Op3 μέσω των δύο αυτών τραγουδιών, είναι ακριβώς το αντίθετο από όσα λένε οι λέξεις. Αφύπνιση και αέναη προσπάθεια.    

Ως φυσική συνέχεια του “The Future...”, ακολουθεί το “Please, Exit Now”, με αναφορές στον post-rock και trip hop ήχο, ενώ το EP φτάνει στο τέλος του με το “Re-Route”, στους ίδιους μελαγχολικούς ρυθμούς με το ξεκίνημα. Σαν ένας κύκλος που κλείνει, σαν ένας επαναπροσδιορισμός της διαδρομής. Και πράγματι, τι καλύτερο από το να ολοκληρώνεται το ταξίδι με έναν παφλασμό.

Στη βάναυση πραγματικότητα των καιρών, οι Op3 έρχονται να ντύσουν την καθημερινότητά μας με ήχους που φέρνουν μερικές παραπάνω ηλιαχτίδες.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read


Newsletter