Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δισκοκριτική: SOCIAL WASTE - “Σύνορα”
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020 13:43 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: SOCIAL WASTE - “Σύνορα”

“Ώπα ρε φίλε, όταν το μολύβι συναντά το χαρτί πάντα διαλέγει πλευρά”.

Την πλευρά οι SOCIAL WASTE την έχουν διαλέξει καιρό τώρα και ήρθε πλέον η ώρα να μας παρουσιάσουν ένα ακόμη μουσικό και στιχουργικό κόσμημα. Το άλμπουμ “Σύνορα” (ανεξάρτητη παραγωγή), που έρχεται τρία χρόνια μετά “Το Hip Hop της Μεσογείου” και διατίθεται επίσης δωρεάν (link), αποτελεί ουσιαστικά έναν συνδυασμό βιωματικής αφήγησης και κοινωνικοπολιτικής καταγγελίας, εκεί όπου οι ρίμες συνδυάζονται με τα παραδοσιακά όργανα και εσύ βρίσκεσαι για μία ακόμη φορά να ταξιδεύεις μέσα στον χωροχρόνο, σε ένα χωνευτήρι πολιτισμών και ανθρωπιάς.

Οι Social Waste μιλούν για τη μουσική, για το ίδιο το hip hop και για τη δική τους στάση ζωής στα τραγούδια “Οι Μπάντες”, “Λένε” και “Μέγαρα”, ενώ στο, κορυφαίο κατ’ εμέ, “Τα Παιδιά με τα Φαρδιά Παντελόνια” νιώθεις την γκάιντα να απογειώνεται, την ίδια ώρα που ο Corto Maltese του Hugo Pratt έχει τη δική του γωνία σε αυτόν τον δίσκο, συγκεκριμένα στο πολύ όμορφο “Corto”.

Παράλληλα, το ομώνυμο “Σύνορα / Fronteras” όπως και το “Οι Πόλεις”, παρουσιάζουν τον παγκόσμιο χάρτη όπως θα έπρεπε να είναι, χωρίς γραμμές και διαχωρισμούς, ενώ το “Τσιφλίκι” για τους τσιφλικάδες (ακρο)δεξιούς και το “Βοριάς και Λίβας” για ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά, είναι δύο ακόμη βέλη πολιτικού σχολιασμού στη φαρέτρα των Social Waste.

Με τη σειρά του, “Το Καράβι για τη Θάσο” στο οποίο συμμετέχει φωνητικά ο Αλέξανδρος Κτιστάκης, κλείνει νοσταλγικά τούτο δω τον δίσκο που αποπνέει ανάσα ελευθερίας. Μια ανάσα ελευθερίας, που αποτυπώνεται ταυτόχρονα και στο εξαιρετικό artwork του Γιάννη Οικονομάκη.

Καλοτάξιδο, αδέρφια.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read