05Ιουλίου2020

Δισκοκριτική: THE LUMBERJACK FEEDBACK - “Mere Mortals” Olivier Humbert
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 18:32 Γράφτηκε από: 

Δισκοκριτική: THE LUMBERJACK FEEDBACK - “Mere Mortals”

Άλλη μια instrumental δουλειά που μας οδήγησε στα τάρταρα.

Οι LUMBERJACK FEEDBACK είναι ένα γαλλικό κουιντέτο με δύο ντράμερ. Το “Mere Mortals” (Deadlight Entertainment), η δεύτερη στούντιο δουλειά τους. Και η έννοια του “ξυλοκόπου”, όπως μεταφράζεται το πρώτο συνθετικό του ονόματός τους, από αυτές που θα μπορούσε να περιγράψει πολύ γλαφυρά τη μουσική τους. Άλλες λέξεις, όσο κοινότυπες και αν ακούγονται, θα μπορούσε να είναι “οδοστρωτήρας”, “σεισμός” και διάφορα παρόμοια.

Η έναρξη με το “Therapy?”, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, καταλαβαίνεις πού έχεις έρθει. Οι παραμορφωμένες κιθάρες, το ογκώδες μπάσο και τα διπλά τύμπανα, θα σε διαλύσουν. Το ίδιο απειλητικό είναι και το “Kill! Kill! Kill! Die! Die! Die!” που ακολουθεί, το λέει και ο τίτλος του άλλωστε, ενώ αμέσως μετά έρχονται τα “New Order (Of the Ages) - Part I & Part II”, όπου τα ντραμς μοιάζουν με ποδοβολητά δεινοσαύρου, που όλο και πλησιάζει.

Από την άλλη, το “Wind’s Last Blow” ελπίζεις ότι θα σου δώσει μερικές ανάσες, αλλά μάταια, οι κιθάρες ξυρίζουν και τα τύμπανα πυροβολούν, ενώ στο “A White Horse (Called Death)” είναι φανερή η επιρροή από τους γιγάντιους Amenra.

Τελευταίο και καλύτερο, έρχεται το 12λεπτο έπος “Kobe (The Doors of Spirit)”, με το οποίο οι Lumberjack Feedback βάζουν την τελευταία πρόκα, ταφόπλακα ή οτιδήποτε νιώθει ο καθένας ότι τον έχει κρατήσει καθηλωμένο και ακίνητο. Δεινόσαυροι, ρε.E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
comments powered by Disqus

The Last Ones

Also Read

  • Οι LUMBERJACK FEEDBACK live στο Ρομάντσο

    Οι Γάλλοι post/doom metallers Lumberjack Feedback έρχονται αύριο, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, στο Ρομάντσο. Τη συναυλία ανοίγουν οι Spacement και οι Dull.


Newsletter